Hur du skapar balans mellan..

Trippel värmaren :styr fight och flight, i det yttre men också i det inte i form av alla ”hot” som kan skada dig.

Det är den som slår på och är din krigare, men tyvärr har den tappat kontrollen och gör dig mer skada än nytta.

Mjälten :är din hjältinna!!

Den vill göra dig glad, sköter om metabolismen, smälter intryck, maten du äter, gifter från miljön och mindre bra energier från andta människor.

Den skickar ut ”hjälp” till de organen som behöver fyllas på energi mässigt, och är organisatör. En väl fungerande mjälte gör att du känner dig lycklig och full av liv.

Åter då till Trippel värmaren.

Den går på alltför många gånger i onödan och gör att du kan gå med en ständig stress i din kropp. Stress är likamed kortisol överdoser,som pumpas ut i din kropp och gör dig sjuk, stressad, ofokuserad, deprimerad och utmattad. Tillslut räcker det faktiskt med att du tänker på något som känns obehagligt så slår den på.

Detta medför en stor överbelastning på mjälten som då inte kan göra sitt jobb, då Trippel värmaren tar energi från mjälten först. Mjältens meredinan ligger mellan kl 9-11 på dagen, efter det 11-13, kommer hjärtats meredinan.

Så ni förstår nu kanske, att om inte mjälten orkar smälta och sköta metabolismen i kroppen,pga att Trippel värmaren stressar den, så kan inte mjälten hjälpa organen som behöver, och är beroende av att den är stark, så drabbar det hjärtat tillslut.

Denna övning hjälper med att stärka kommunikationen mellan Trippel värmaren och Mjälten så de förstår varandra och blir vänner igen.

När du känner för att hålla dina armar i kors, gör denna övning istället så gör ni nytta för er kropp samtidigt 🍒🍓🍒🍓🍒

Klippet finns på Youtube kanalen Organiclifebysylvia i länken

Ha det fint till nästa gång /kramar Sylwia

Kommentera gärna.