Färga håret med ekologisk örtfärg

Det var flera år sen jag färgade håret, och nu blev jag sugen att förstärka min naturliga färg..sagt och gjort här är den :

Vaknade i lördags och fick ett spontan infall att ta hand om mitt hår med lite färg!! Jag har inte färgat håret med vanlig färg på flera år, eftersom jag försöker leva som jag lär, och undvika alla kemikalier så mycket jag kan. Dels på grund av att jag vet att ämnen som är starka, går rakt genom hårrötterna och ut i vårat inre system bara efter några minuter… Det jag inte kan äta vill jag liksom inte kladda in mig i heller… Dels så spolar vi ner saker i avloppet när vi sköljer ur, som inte är så där jättebra ( om man säger så) för vårat vatten…

Med det sagt är jag inte helt säker att jag hade valt att smaska i mig den här ekologiska örtfärgen heller till middag direkt, men den känns som det bästa valet för mitt hår, med tanke på vad den innehåller!!

Ingredienser :

Henna ( löv pulver)

Frukt pulver

Rotpulver

Blompulver ( hibiskus)

Pulver från säd ( ja, den som växer på ÅKRAR 😉)

Just i min färg var det 7 olika ingredienser.. Alla från växtriket!!! Bara naturligt och ekologiskt!!

Jag har aldrig färgat håret innan med sån här färg och den här sorten var rätt så ny, och finns i 24 olika färger!!

I förpackningen finns en påse med ett örtpulver som du blandar med vanligt vatten och masserar / stryker på blött, handdukstorkat hår..

Beskrivning följer med i förpackningen, handskar, pensel och mössa..just till mitt hår räcker en förpackning 2 gånger.. Och det blir ju inte en stor kostnad för plånboken heller ( 129:- på hälsokosten hos oss) Och miljömässigt högsta poäng!! Me like!!

När jag började blanda massan, så luktade det örter lång väg och nästan lite rökelse.. Masserade in allt i håret och jag lät det sitta i 1,5 timme under mössa.. Blåste lite med hårtork efter en timme för att hålla det ” varmt ” och förstärka färgen ytterligare

Det roliga är att denna färg fördjupas 5 dagar efter att du färgat och vill du ha ännu djupare färg, kan du färga håret igen ungefär en dag efter den första färgningen.

Denna färg skadar inte håret, den vårdar eftersom den innehåller olika örter!!

Jag är otroligt nöjd med resultatet, då jag valde att bara förstärka min egna hårfärg och göra den lite rödare..

Färgen jag valde heter Light Brown, men det finns som sagt i 24 olika färger

Jag fick sån fin hjälp på hälsokosten när jag började titta runt och fick den här rekommenderad. Ett tips till är att har du väl börjat använda dessa naturliga färger, så är det inte bra att använda kemiska igen, eftersom det kan bli en reaktion och håret kan bli skadat. Men har du väl bestämt dig att du föredrar färger utan kemikalier, så rekommenderar jag denna varmt!!

Jag köpte min på hälsokosten i Mora, den lilla butiken brevid Ica, med superbra, kunnig personal!! Tack Maria för hjälpen!! Går med all säkerhet att hitta lite överallt och på nätet, har sett att bla Lyko har den

Så här kommer bild på färgen i mitt hår, hoppas ni ser skillnaden, för jag är mer än nöjd med resultatet!!Håret blev blankt och fick ett jämnt fint resultat!!!

Före :

Å efter :

Tills nästa gång :Kraaaaam 🌿🌿🌿🌿

7 svar på ”Färga håret med ekologisk örtfärg”

 1. Tack för tipset, det verkar vara en bra produkt👌! Det blir Organic när jag köper hår färg nästa gång👧

 2. Coolt! Kul att det finns fler o fler bra saker! Kan bara tänka mig hur mycket gift som går in i kroppen med ”vanliga” färger. Säd från åkrar alltså. 😉 👍💗

 3. Det blev ju perfekt👍Hur mörk färg finns det?
  Svart? Tar det på grått hår? Många frågor.
  🌺🤗❤️

 4. Hej 💗
  Det finns många olika tror även svart.. Kolla på deras sida Lyko har dem 💗och ja det täcket grå hårstrån står det i beskrivningen, det går att färga 2 ggr tätt om man vill ha ännu mer täckande resultat..
  Kram 💗

Kommentera gärna.