Valnötter och hjärnan..

Låt mig ge er en liknelse…

.

Ser ni vad den här lilla rackaren liknar??? I växtriket finns något som heter ” signaturlära ” Det innebär att moder natur har varit så fiffig, att hon gjorde en liknelse, att skapa sånt som stärker kroppen, med att efterlikna kroppsdelen den är bra för!!

Signaturlära användes långt tillbaka, då man inte riktigt hade vetskap vad som var bra för vad. Innan hände en del ” olyckor ” tills man klurade ut att naturen gjort ett facit på ” lika botar lika ”

Titta på valnöten…. Påminner den inte VÄLDIGT mycket om en hjärna??

Och det är precis det valnöten är bra för!! Den innehåller en stor del växtrikets omega 3 fetter, antioxidanter, järn, b- vitamin, proteiner, E- vitamin, magnesium, kalium, zink…. Ja ni hör ju!! Rena hälso bomben!! Nu pratar vi om rena valnötter, utan salt och konstiga oljor såklart…

De är så fiffiga att de kan öka minneskapaciteten i hjärnan, minska det skadliga kolesterolet, och hjälpa till med att tappa kroppsfett..

Jag har alltid älskat nötter, sen jag var liten, och valnöten är min favoritnöt!!

Den finns just nu i alla butiker med skal, och de är extra goda!! Lite kul att knäcka dem med….. Kolla efter färska utanpå skalet.. Är skalet ljust är det årets skörd, är det missfärgat, mörkt är det gamla nötter, och de vill vi ju inte ha!!

Strö några uppåt din morgongröt, baka matbröd med dem, krossa dem i handen och ha i nyttiga chokladbollar, ovanpå smoothie, i bakverk, gör en grönkåls och valnötspaj till jul, den kommer bli succé jag lovar!!! 🎄….

Lägg dem gärna i blöt över natten så ” öppnar ” sig nöten och du får ut all näring… Dessutom blir den mycket krämigare och ” mjukare ” i smaken och lite av det bittra i nöten försvinner.

Till nästa gång… ger jag er en härlig snö ❄ kram

Sylvia

Kommentera gärna.