Våga säga vad du vill..

För det är bara sanningen som kan bära dig framåt..

Jag är nog inte ensam om att en större del av mitt liv, gjort en massa saker för att jag trodde, eller blivit lärd, att det var så jag skulle vara och uppföra mig. Alla har vi gått i ett ledband från våra förfäder och plockat med oss bitar som inte ens tillhör oss. Jag har en familj som jag älskar djupt, och vi pratar ofta, jag och min mamma, om vad vi fått med oss från våra upplevelser och föräldrar, och hur det format oss omedvetet… Jag är tacksam till allt mina föräldrar gjort för mig, och speciellt är jag stolt över att min mamma, som flyttade till Sverige med mig när jag var liten, utan att kunna ett ord svenska ( ja hon träffade ju pappa som såg ut som Elvis så det var ju liksom klart då). Livet i Polen formade henne, och hennes kärlek till mig formade mig ( och mina pappors kärlek åxå, så klart)

Mamma var väldigt lojal och plikttrogen länge i sitt liv, trots att hon hade det väldigt svårt ibland, och hon var tyst för att hon trodde det var bäst för andra….. Hon kunde inte ha mer fel, eftersom hon satte sig själv sist och oss andra först.. Hon hade lovat och hon höll länge minen uppe.. Men när hon började ta beslut som var bra för henne,blev det även bra för oss andra!!! Jag var lättad att äntligen inte behöva vara i en situation som var ohållbar..men någonstans under vägen snappade jag upp att först ställa upp för andra, sen för sig själv var det som var rätt

Jag älskar min mamma djupt och är så tacksam till allt hon alltid gjort och fortsätter göra för mig, men mest stolt är jag över att hon säger vad hon behöver och vill!!! ÄNTLIGEN!!Puss på dig för ditt mod att du vågar bryta mönster du fått från dina föräldrar!!

Vad jag lärt, är att det är inget fel i att vara lyhörd till sin egen röst, och att sluta lyssna på andra……. Det har jag själv kommit fram till, på ett kärleksfullt sätt till mig själv, genom livets underbara skola!!

Om jag vågar säga det första som känns i mitt hjärta, oavsett om någon ber mig en tjänst, eller om jag ska flytta, vilken mat jag är sugen på.. Ja, ni fattar.. Och jag tar beslutet utifrån vad jag känner i mitt hjärta, så behöver jag inte mer känna att jag gör fel. Jag behöver inte känna skuld över att jag är kärleksfull mot mig själv först, eftersom då ger jag andra samma möjlighet!!

Många är vi som går omkring och tror att har vi lovat något, eller bestämt en sak så kommer det gälla punkt slut, annars är vi en dålig människa. Fy skäms.

Men då ska jag tala om vad som hände när jag upptäckte, att om jag vågar säga nej eller ja till saker som faktiskt passar mig här och nu, så följer jag mitt flöde, och därmed öppnar jag vägen till andra att göra samma sak!! Hur coolt är inte det!! Det blir ju win win för alla!!!!!

Jag kan faktiskt ändra något jag kännt eller sagt igår, och därmed ändra min verklighet så den passar mig just nu,och tom ta bättre beslut, utan att känna, att ”det kan jag inte göra” för då kommer någon annan i kläm.

Men tänk om du klämmer någon annan för att du inte vågar säga hur du känner???? För att du tror att om du ens andas, att har ändrat dig, så blir det till din nackdel och ännu större nacke till andra??Tänk om du blockerar deras väg för att du inte säger vad du vill????

Vi är alla fantastiskt unika och därmed kan vi inte alltid tycka eller göra lika!!!

Var stolt över den du är, du kom hit för att lysa, inte för att krympa ihop eller vandra andras väg..du kom hit för du bär på din egen sanning, ta fram den och låt andra få göra samma sak.

Med Kärlek 💚💚💚Sylvia

2 svar på ”Våga säga vad du vill..”

  1. Visa, kraftfulla, sanna ord! <3 Det som kommer från vårt hjärta kan bara var gott för alla inblandade (och Helheten) och de som inte accepterar viljan hos någon annan har antagligen tryckt ned den i sig själv. Tack för att du delar! <3

Kommentera gärna.