Linssoppa och nybakad foccacia!!

Min passion för mat är jag tacksam för!! Gillar att laga den men ÄLSKAR att äta den 😋

De som känner mig vet att mat är väldigt stor och viktig bit i mitt liv. Rätt näring, lagat med kärlek, smaker som stämmer med varandra och det blir storbingo i min mun!!!Jag slutar aldrig att fascineras av att upptäcka en ny rätt, ny smak, och när jag är på min” lägsta enegin nivå ”och får äta god mat så går den spikrakt upp igen!!

Mat är vibration av kärlek för mig, och jag tänker ofta på vem som odlat, jobbat med råvarorna, jorden den vuxit i och vem som gjorde det möjligt för mig att få sen mixa ihop oändliga möjligheter tlll en färdig rätt som ger mig min upplevelse!!Idag blev det en linssoppa med nybakad foccacia till och det var precis vad vi behövde idag!! 🥕🥕🥕

Focciacian finns på nätet att googla och är” Leilas enkla foccacia” med tillägg av oliver, timjan och oregano i min idag.

Soppan gjorde jag dubbelt recept men här är det enkla:🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕

2 rivna morötter

I/2 finhackad purjolök

2 tsk riven ingefära

2 hackade vitlöksklyftor

2 dl okokta röda linser

Salt

2 msk grönsaksbuljong(1 buljong tärning)

1 liter vatten

1 tsk sambal oelek

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

I burk krossade tomater 400 gr

1 burk kokosmjölk

2 msk olivolja

Gör så här :Fräs rivna morötter, hackad vitlök, hackad purjolök, riven ingefära i oljan mjukt.

Häll över krossade tomater, oregano, timjan, buljong, salt, vatten, sambal, okokta linserna, vatten och kokta i 15-20 minuter.

Häll i kokosmjölk och koka upp, smaka av med ev mer kryddor

Servera med riven morot, ev färsk koriander el timjan på toppen av soppan

Njut en god nybakad foccacia tlll!! Tänk på att mat ska vara njutning och inte dåligt samvete, njut av det du stoppar i munnen så gör det större nytta för kroppen och den kan ta upp maten och smälta den bätte!!! 😋♥️🥕

2 svar på ”Linssoppa och nybakad foccacia!!”

Kommentera gärna.