Att lyssna på vad man behöver… Och gå vidare..

Husvagnen är såld till en lyckig familj men 2 vuxna, 2 barn och 2 hundar..

Jag är stolt över att vi provade på att bo i husvagn,och vi valde ju den jobbigaste perioden på året. Vinter!!

Att i – 20 bära tvätten till tvättstugan, gå ut för att använda toan, duscha, ligga med hårtork under gråvattentanken för att röret frusit för 100 :e gången, är en bedrift och kräver en hel del tålamod.Och då är jag inte bortskämd, och gillar det enkla livet på alla sätt och vis..

Sätt på det in mer än en person, som är på en liiiiten yta, hela tiden och du ser det snart inte så ” enkelt ” som du gjorde innan du flyttade in i den, när det fortfarande var plusgrader ute och allt var enklare..

Men det här är också ett val vi inte ångrar att vi gjorde. Att gå in med inställningen att det här kommer bli det bästa valet. Enkelt, billigt, bra för hälsan, och lugn och ro.. Det var det som tilltalade.. Ett enkelt liv är det jag levt i flera år, allt för att göra det så bra som möjligt för att hitta balans i min hälsa, till miljön och slippa ta ett för stort ansvar med för många sysslor, helt enkelt..Vi såg det som det bästa beslutet just då, och det var det också.Att våga prova nytt, för att se om det kan leda till något bättre, är samma sak som att ge sig själv en fet guldmedalj!!

Men sanningen är att när höst och vinter stormarna började, så skakade vagnen åt alla håll, så jag var tvungen att ta mig till min mor,stanna där tills stormarna var över, för att en hjärna som inte tål stress, tål verkligen inte ett hem som inte ” står still ”och gungar värre än en Finlandsfärja på öppet vatten..

Så när det började kännas jobbigt varje dag, att bo i vagn, och det inte gav den friheten, lugnet och stillheten vi sökte, fanns bara ett beslut att ta.. Sälja den och gå vidare..

När väl beslutet togs gick det väldigt snabbt..Nya ägare bara på ett par dagar, som på beställning.. De var lyckliga, och vi kunde göra nya val. När allt man äger får plats i skuffen,3 vändor i en V 70 , så är det helt ok..

Och här sitter jag nu.. Andas framför en öppen eld, en liten stuga på 25 kvm, med ett enda rum och stillheten är ett faktum. Raggsockor på och lutar mig tillbaka i ett hus med en bra grund, som inte skakar så fort det kommer en vindpust.. Tillbaka till vila igen och livet fortsätter, fast på ett nytt sätt..tack vare vänner som bryr sig dök denna lilla stuga upp, samma dag som husvagnen blev såld.. Slumpen?? Nej jag tror inte på den.. Jag tror att valen vi gör medvetet, leder till nya insikter, platser och ger oss det vi behöver just nu..och det viktigaste är att göra det bästa man kan, utifrån situation man är i, för inget vara för evigt, det är heller ingen slump…

Fortsätter vara ödmjuk till livet och till varje dag jag fortfarande kan andas..

Kramar till er alla 💚

Sylvia

Ett svar på ”Att lyssna på vad man behöver… Och gå vidare..”

  1. Såååå klokt att flytta till en liten, mysig, sagolikt stuga🏡 Kram från mamma😘

Kommentera gärna.